Werken met de Micro:bit

Uitleg bij de opdracht

Leren

De Micro:bit is eigenlijk een mini computer met verschillende mogelijkheden. Het doel van de Micro:bit is om te leren programmeren. De Micro:bit heeft verschillende functies zoals ledlampjes, geluid, een A knopje, een B knopje en dat is eigenlijk nog maar een klein deel van wat de Micro:bit allemaal kan.

Kijk naar het filmpje voor een korte kennismaking.

Doen

Nodig voor deze opdracht:
– computer/tablet -microbit -USB kabel -internet -batterijhouder met batterijen

Heb je een tablet?
Download de Micro:bit app en bekijk het menu.
‘’Connect’’
Verbind de micro:bit. Zorg dat de batterij aangesloten is. Houdt de ‘’A’’ en ‘’B’’ knop op de achterkant ingedrukt en druk daarna ook op de ‘’RESET’. Hierbij zal ‘’PAIRING MODE’’ worden weergegeven op de Micro:Bit met een mooi patroon. Kopieer dit patroon door deze in te voeren op je mobiele apparaat en druk op ‘’PAIR’’. Je tablet zal verbinding maken waarna er op de Micro:Bit een check verschijnt.
‘’Flash’’
Met de ‘’FLASH’’ button stuur je de gemaakte code naar je Micro:Bit. Zorg dat deze code een titel heeft. Je gemaakte code moet eerst worden gedownload. Druk op de paarse ‘’DOWNLOAD’’ button.
‘’Create Code’’
Druk op de link microbit.org en ga aan de slag.

Bekijk de wegwijzer voor een eerste kennismaking met de Micro:bit.

Micro:bit wegwijzer

Maken

Op de website van MicroBit.org kan je nog meer dan 200 verschillende projecten vinden.
Zodra je hier een programma geschreven en getest hebt, kan je het eenvoudig uploaden naar de Micro:Bit en het daarna automatisch af laten spelen!
Natuurlijk kun je ook één van de andere toepassingen kiezen om je micro:bit beter te leren kennnen.