Team

Team

Ons enthousiaste team bestaat uit zo’n 35 vrijwilligers, twee betaalde krachten en een medewerker met een participatiebaan. Onze vrijwilligers begeleiden voornamelijk de kinderen bij de techniek-activiteiten. Ze denken ook mee over het programma en onze vrijwilligers helpen ons bij administratieve taken en PR.

Activiteitenbegeleider & coördinator
Eduard Ogg

Activiteitenbegeleider & coördinator
Pieter Klaassen

Per 1 maart 2022 ben ik begonnen als coördinator/activiteitenbegeleider bij DJON. waar ik als kind al met veel plezier kwam en allerlei zaken geleerd heb waar ik nog dagelijks lol van heb. Als geboren en grotendeels getogen Nijmegenaar mocht ik van mijn ouders naar DJON omdat ik thuis altijd aan apparaten, fietsen of met lego zat te klooien. Na de Havo ben ik naar de lerarenopleiding gegaan voor natuurkunde en biologie. In het 3e jaar had ik een minor techniek, dat vond ik een van de hoogtepunten van deze studie ! Vanaf mijn 14e speelde ik ook al gitaar in bandjes bouwde ik mijn eigen elektrische gitaar die op een bandrecorder werd aangesloten en keihard scheurde, tja, dat was ook heel interessant. Vandaar dat ik daarna een muziekstudie heb gedaan en heel lang als in die richting heb gewerkt zowel als docent, coördinator en gitarist. De techniek was echter nooit ver weg en ik vind het fijn dat ik nu bij kan dragen aan DJON.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit tenminste vijf personen. Zij vergaderen regelmatig over de gang van zaken bij DJON. Zij onderhouden contact met de gemeente als subsidiegever en daarnaast op strategisch niveau met andere organisaties. Verder stellen zij de begroting en het jaarverslag op. Bestuursleden doen hun werk als vrijwilliger, zij ontvangen geen beloning. Het bestuur bestaat uit:

 • Jan Willem Lackamp – voorzitter
 • Jos van Bemmel – algemeen lid
 • Jos van der Peet – algemeen lid
 • Richard Vos – algemeen lid
 • Inge Roetman – algemeen lid
 • Zeno Otten – algemeen lid

Vrijwilligers

DJON is altijd opzoek naar vrijwilligers! Neem contact op voor meer informatie of als je eens een kijkje wilt komen nemen. Op deze pagina vind je informatie over hoe wij als stichting werken, wat onze vrijwilligers van ons mogen verwachten, maar ook wat wij van onze vrijwilligers verwachten.

Vrijwilligersbeleid
Zie ons vrijwilligersbeleid (opent in nieuw tabblad)

Aanstellingsbeleid
Als je vrijwilliger wilt worden bij De Jonge Onderzoekers, doorlopen we samen onderstaande stappen:

 1. Je meldt jezelf aan als geïntereseerde.
 2. We maken een afspraak voor een gesprek tussen jou en onze coördinator Pieter.
 3. Als het gesprek van beide kanten positief is ervaren gaan we een proefperiode aan. Je tekent onze vrijwilligersovereenkomst.
 4. In de proefperiode vragen we je om een VOG te overleggen.
 5. Na de proefperiode plannen we een tweede gesprek. Als ook de proefperiode door beide kanten positief is ervaren start je officieel als vrijwilliger.


Gedragscode
Onze gedragscode vind je terug op pagina 5 van ons vrijwilligersbeleid.

Vertrouwenspersoon
Pieter Klaassen
pieter@djonijmegen.nl
06 – 3108 7637

Vacatures

Lijkt het je leuk om mee te werken bij DJON? Houd je van techniek en/of computers en breng je flink wat enthousiasme mee? Dan staat onze deur altijd voor je open. Specifieke kennis is soms, maar lang niet altijd nodig. Hieronder vind je onze mogelijkheden. De actuele vrijwilligersvacatures vind je op Geldersehanden.nl.

Vrijwillig

 • Penningmeester
  Als bestuurslid denk je mee op strategisch niveau over de visie en koers van DJON. Je hebt een financiële achtergrond of daar veel affiniteit mee.
 • Begeleiding schoolbezoeken
  Wij verwelkomen graag enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor begeleiding van schoolbezoeken PO, waarbij kinderen met materialen en gereedschappen aan de slag gaan. Deze schoolbezoeken vinden plaats van dinsdag t/m donderdag in de ochtend.
 • Begeleiding ISK-bezoeken
  Op donderdagmiddag ontvangen wij jongeren van het ISK Pontem, dit zijn nieuwkomers in Nederland met een migratieachtergrond. Begeleiding binnen deze setting vraagt van de begeleider naast  aandacht voor techniek ook aandacht voor communicatie (taal).
 • Begeleiding Ontdek de Robot
  Vind je het leuk om kinderen te leren hoe ze een robot kunnen bouwen en programmeren? Samen met een paar collega’s leer je kinderen (9-12 jaar) programmeren met de micro:bit en deze toepassen in verschillende projecten.
 • Begeleiding Willie Wortel
  We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om op donderdagmiddag de Willie Wortel groep (leeftijd 10-12 jaar) te begeleiden. Een goede basiskennis van techniek, met name van elektronica en solderen, is in deze groep van belang. Pas jij in dit plaatje?
 • Begeleiding  Mechatronica
  Heb je een technische achtergrond (ICT, elektronica) en vind je het leuk om jongeren te begeleiden, dan zijn we op zoek naar jou! In de Mechatronica groep werken jongeren aan projecten met een combinatie van mechanica (hout en metaalbewerking), elektronica en programmeren (bijv. arduino). Ook kan er gewerkt worden met een 3D-printer of lasercutter.
 • Ontwikkelteam lesaanbod
  Techniek is overal en techniek is altijd in ontwikkeling. Bij DJON zijn we ons daar heel bewust van en we willen met ons aanbod in deze ontwikkelingen meegaan. Ons ontwikkelteam bestaat uit een klein groepje enthousiaste vrijwilligers die graag achter de schermen bezig zijn om te ondersteunen in ons aanbod. Vind jij dit helemaal geweldig om te doen? Kijk dan bij de beschikbare vacatures voor meer informatie en laat van je horen!
 • Activiteitenbegeleider algemeen
  Wij verwelkomen graag enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor begeleiding van onderwijs en clubs, waarbij kinderen met materialen en gereedschappen aan de slag gaan. Alle activiteiten zijn zichtbaar onder het kopje ‘Wat doen wij’.

Wil je liever een taak die hier niet bij staat? Laat het weten, er zijn misschien mogelijkheden.