Team

Team

Ons enthousiaste team bestaat uit zo’n 35 vrijwilligers, twee betaalde krachten en een medewerker met een participatiebaan. Onze vrijwilligers begeleiden voornamelijk de kinderen bij de techniek-activiteiten. Ze denken ook mee over het programma en onze vrijwilligers helpen ons bij administratieve taken en PR.

Coördinator
Alieke van Bockel

In februari 2013 ben ik begonnen als activiteitenbegeleider voor DJON. Sinds 2018 ben ik daarnaast ook coördinator. Samen met mijn teamgenoten en onze 35 vrijwilligers verzorgen we een uitdagend aanbod voor onze leden en ondersteunen we scholen bij de uitvoering van het broodnodige Wetenschap & Techniek onderwijs. Om goed op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen nam ik deel aan de post HBO opleiding coördinator onderzoekend en ontwerpend leren aan de HAN. Het meeste plezier heb ik als ik kinderen kan laten ervaren dat techniek overal om ons heen is, dat het niet ‘eng’ is en dat het ontzettend leuk is om zelf iets te kunnen maken.

Activiteitenbegeleider & coördinator
Pieter Klaassen

Per 1 maart 2022 ben ik begonnen als activiteitenbegeleider/coördinator bij DJON. waar ik als kind al met veel plezier kwam en allerlei zaken geleerd heb waar ik nog dagelijks lol van heb. Als geboren en grotendeels getogen Nijmegenaar mocht ik van mijn ouders naar DJON omdat ik thuis altijd aan apparaten, fietsen of met lego zat te klooien. Na de Havo ben ik naar de lerarenopleiding gegaan voor natuurkunde en biologie. In het 3e jaar had ik een minor techniek, dat vond ik een van de hoogtepunten van deze studie ! Vanaf mijn 14e speelde ik ook al gitaar in bandjes bouwde ik mijn eigen elektrische gitaar die op een bandrecorder werd aangesloten en keihard scheurde, tja, dat was ook heel interessant. Vandaar dat ik daarna een muziekstudie heb gedaan en heel lang als in die richting heb gewerkt zowel als docent, coördinator en gitarist. De techniek was echter nooit ver weg en ik vind het fijn dat ik nu bij kan dragen aan DJON.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit tenminste vijf personen. Zij vergaderen regelmatig over de gang van zaken bij DJON. Zij onderhouden contact met de gemeente als subsidiegever en daarnaast op strategisch niveau met andere organisaties. Verder stellen zij de begroting en het jaarverslag op. Bestuursleden doen hun werk als vrijwilliger, zij ontvangen geen beloning.

Het bestuur bestaat uit:

Jan Willem Lackamp – voorzitter
Jos van Bemmel – algemeen lid
Jos van der Peet – algemeen lid
Richard Vos – algemeen lid
Zeno Otten – algemeen lid

Vrijwilligers

DJON is altijd opzoek naar vrijwilligers! Neem contact op voor meer informatie of als je eens een kijkje wilt komen nemen. Op deze pagina vind je informatie over hoe wij als stichting werken, wat onze vrijwilligers van ons mogen verwachten, maar ook wat wij van onze vrijwilligers verwachten.

Vrijwilligersbeleid
Vrijwilligersbeleid DJON

Aanstellingsbeleid
Als je vrijwilliger wordt/wilt worden bij De Jonge Onderzoekers, doorloop we samen onderstaande stappen:

 1. Je meldt jezelf aan via telefoon/website/viavia als geïntereseerde
 2. We maken afspraak voor een gesprek tussen jou en onze coördinator Alieke
 3. Als het gesprek van beide kanten positief is ervaren gaan we een proefperiode aan. Je tekent onze vrijwilligersovereenkomst.
 4. In de proefperiode vragen we je om een VOG te overleggen.
 5. Na de proefperiode plannen we een tweede gesprek. Als ook de proefperiode door beide kanten positief is ervaren start je officieel als vrijwilliger.


Gedragscode
Onze gedragscode vind je terug pagina 5 van ons vrijwilligersbeleid.

Vertrouwenspersonen
Alieke van Bockel
alieke@djonijmegen.nl
06 – 3108 7637

Vacatures

Lijkt het je leuk om mee te werken bij DJON? Houd je van techniek en of computers en breng je flink wat enthousiasme mee? Dan staat onze deur altijd voor je open. Specifieke kennis is soms, maar lang niet altijd nodig. Hieronder vind je onze mogelijkheden. De actuele vrijwilligersvacatures vind je op Geldersehanden.nl.

Vrijwillig

 • Algemeen bestuurslid
  Als bestuurslid denk je mee op strategisch niveau over de visie en koers van DJON.
 • Begeleiding Ontdek de Robot
  Vind je het leuk om op woensdagmiddag kinderen te leren hoe zij een robot bouwen en programmeren? Samen met een paar collega’s leer je kinderen (9-12 jaar) programmeren met de micro:bit en deze toepassen in verschillende projecten.
 • Begeleiding Willie Wortel
  We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om op donderdagmiddag de Willie Wortel groep (leeftijd 10-12 jaar) te begeleiden. Een goede basiskennis van techniek, met name van elektronica en solderen , is in deze groep van belang. Pas jij in dit plaatje?
 • Begeleiding  Mechatronica
  Heb je een technische achtergrond (ICT,elektronica) en vind je het leuk om jongeren te begeleiden dan zijn we op zoek naar jou! In de mechatronica groep werken jongeren aan projecten met een combinatie van mechanica (hout en metaalbewerking), elektronica en programmeren (bijv. arduino). Ook kan er gewerkt worden met een 3D-printer of lasercutter.
 • Ontwikkelteam lesaanbod
  Techniek is overal en techniek is altijd in ontwikkeling. Bij DJON zijn we ons daar heel bewust van en we willen met ons aanbod in deze ontwikkelingen meegaan. Ons ontwikkelteam bestaat uit een klein groepje enthousiaste vrijwilligers die graag achter de schermen bezig zijn om te ondersteunen in ons aanbod. Vind jij dit helemaal geweldig om te doen? Kijk dan bij de beschikbare vacatures voor meer informatie en laat van je horen!
 • Activiteitenbegeleider algemeen
  Wij verwelkomen graag enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor begeleiding van onderwijs en clubs, waarbij kinderen met materialen en gereedschappen aan de slag gaan. Alle activiteiten zijn zichtbaar onder het kopje ‘Wat doen wij’. In het bijzonder zijn wij momenteel op zoek naar enthousiastelingen voor Ontdek de robot en de Willie Wortelgroepen, zoals hierboven te lezen is.

 

Wil je liever een taak die hier niet bij staat? Laat het weten, er zijn misschien mogelijkheden.

Interesse? Neem contact op!