Ontwerp en bouw een app

Uitleg bij de opdracht

Leren

Ontwerpers gebruiken vaste stappen om iets te ontwerpen. Deze opdracht is de eerste stap in het ontwerpen van een app. Je verzint een idee voor een app en werkt die uit op het ontwerpcanvas. In 5 stappen zet je alle informatie op papier de je nodig hebt om ’m daarna te gaan ontwerpen.

Doen

Bekijk de onderstaande video’s en volg alle stappen.

Missie 1.     
Download  werkblad missie 1

Missie 2.
Download werkblad missie 2

Ontwerpers gebruiken vaste stappen om iets te ontwerpen. Deze opdracht is de tweede stap in het ontwerpen van een app. Je ontwerpt de app die je in ‘Bedenk ontwerp bouw een app 1’ hebt verzonnen. Teken, kleur, knip en plak je app scherm voor scherm bij elkaar. Ontwerp ook een mooi en opvallend App icoon. O ja… vergeet niet de navigatie knoppen of menu’s aan je schermen toe te voegen.

De schermen die je hebt ontworpen, gebruik je voor de opdracht ‘Bedenk ontwerp bouw een app 3. Bewaar die dus goed!

Missie 3 en 4

Ontwerpers gebruiken vaste stappen om iets te ontwerpen. Deze opdracht is de derde en vierde stap in het ontwerpen van een app. Je bouwt een prototype (een test versie) van je App. Eerst maak je alle schermen digitaal door ze te fotograferen. Daarna verbind je de schermen door ze aan elkaar te linken. Als dat klaar is ga je het prototype testen met iemand om zo te ontdekken hoe je jouw App nog beter of mooier kunt maken.
Bekijk de onderstaande video’s (dat zijn er twee deze keer) en volg alle stappen.

Download werkblad missie 4

Maken

Als jouw prototype getest, aangepast en klaar is, kun je die inleveren. Klik rechtsboven in de app Pop op ‘Delen’. Daarna ‘URL kopiëren’. Lever die link in.

Tools

Domeinen

Leergebieden