Een 3d ontwerp maken

Uitleg bij de opdracht

Leren

3D modelleren (ontwerpprogramma)kun je bijna overal voor gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld interieurs mee maken, auto’s ontwerpen, of kleding mee ontwerpen. Google gebruikt dit ook om met “google earth” gebouwen in 3D te laten zien. Je kunt sommige grote steden al in 3D bekijken. Als er iets geprint moet worden, zal er eerst een ontwerp op de computer gemaakt moeten worden. Zodra een ontwerp gemaakt is, stuurt het programma een opdracht naar de 3D printer. Deze zal dit ontwerp dan precies gaan uitprinten. 3d auto printer

Doen

Bij deze opdracht maak je een ontwerp:
  • dat een 3D indeling heeft.
  • van een prototype, gebruiksvoorwerp, maquette, kunstwerk of een model.
  • waarvan de verhoudingen/afmetingen kloppen.
  1. Bekijk de tools op hun mogelijkheden.
  2. Bedenk dan een onderwerp/voorwerp dat je zelf gaat ontwerpen. Voorbeelden: plattegrond huis, kamer of een tuin, gebruiksvoorwerpen, auto’s, gebouwen, mensen, gezichten. Is het je eerste ontwerp, maak het dan niet te ingewikkeld.
  3. Maak een schets of een beschrijving van je plan.

Maken

  1. Kies je programma en maak je ontwerp.
  2. Klaar? Lever je product in bij “Mijn Profiel”. Tip: het kan zijn, dat je product niet kan worden bewaard of opgeslagen. Maak dan een screen shot van je eindproduct. Wat ook aardig is, om tussentijds meerdere screenshots te maken en deze bij elkaar te zetten in een document, waardoor je het proces in beeld brengt. Heb je een 3D printer, dan is het natuurlijk geweldig als je jouw ontwerp ook kunt printen.
Evaluatie
  • Vul de evaluatie in op de stappenvolger.
  • Lever je stappenvolger in bij je begeleider.