Windklokje

Aan de figuur komen aluminium buisjes te hangen die een tingelend geluid geven als ze in de wind hangen. Hier wordt gezaagd, geschuurd, geboord en getimmerd.

Figuur met lamp

Kies een figuur met bijvoorbeeld een lampje als neus! Je mag zelf een stroomkring maken, zodat het lampje als neus kan branden. Verder mag jij figuurzagen, schuren, boren en verven.

Periscoop

Wil jij ervaren hoe het is om op een onderzeeër te zitten? Met hout en wat timmerwerk maak jij een mooie om-de-hoek-kijker.
Je zaagt het hout op maat met een toffelzaag. De periscoop zet je in elkaar door te lijmen en te spijkeren. Je bevestigt de spiegeltjes en maakt de periscoop af door hem te verven.

Tekendoos

De tekendoos is een kistje met schuifdeksel waar je van alles in kan stoppen, dus je hoeft er niet per se potloden in te doen. Bij dit werkstukje ga je afmeten en tekenen, zagen met figuur- en toffelzaag en daarna alles in elkaar timmeren. Tot slot kan het nog versierd worden.

Trekraket

Bij dit werkstuk wordt gezaagd, geschuurd, geboord en getimmerd. Als je aan de 2 touwtjes trekt, vliegt de raket omhoog.

Pikkende vogels

Dit is een leuk werkstukje om te maken. Je kunt de vogels om de beurt uit het bakje laten pikken. We hebben ook tikkende hamers! Is er nog tijd over, dan kan je nog kleuren of schilderen.