Flamingo

De flamingo wordt gezaagd, geschuurd, getimmerd en versierd. Doordat de nek uit een spiraal bestaat, kan deze alle kanten op bewegen!

Spiegellijstje

Je zaagt een figuur uit triplex voor het lijstje. Daarachter plak je de spiegel. Je kunt kiezen uit een maan, een ster of een auto. Vervolgens maak je je lijstje af door het hout te schilderen en te versieren.

Vliegtuigje

Dit vliegtuigje heeft een voorkant met een propeller die, door een elastiekje op te winden, gaat draaien. Hierbij wordt gezaagd, geboord en getimmerd.

Elektrospel

We beginnen met het timmeren van het spelframe. Daarna gaan we plakken en gaatjes boren. Is dit gedaan, kunnen we aan de slag met de elektronica! Doet je lampje het? Dan spelen maar! Welke plaatjes horen bij elkaar?

Zwevende paperclip

Bij de zwevende paperclip zaag je een leuk figuurtje uit, ga je schuren, boren en timmeren. Doordat je een magneet aan een stokje bevestigt blijft de paperclip als het ware in de lucht hangen.

Raderbootje

Bij dit werkstukje wordt gezaagd, geschuurd, getimmerd, gemeten en afgetekend. Het bootje kan echt varen door het (schoepen)rad met een elastiekje op te winden en het te water te laten.