Zenuwspiraal

De zenuwspiraal, ook wel bibberspiraal genoemd is een leuk behendigheidsspel en is gebaseerd op de stroomkring. Het bestaat uit twee delen: een basisplankje met spiraal en een metalen handvat waar een oog in zit. Daarmee beweeg je met vaste hand over de spiraal. Als je hand bibbert en je contact maakt wordt de stroomkring gesloten […]

Periscoop

Wil jij ervaren hoe het is om op een onderzeeër te zitten? Met hout en wat timmerwerk maak jij een mooie om-de-hoek-kijker. Je zaagt het hout op maat met een toffelzaag. De periscoop zet je in elkaar door te lijmen en te spijkeren. Je vergeet natuurlijk de spiegeltjes niet.

Zwevende paperclip

Bij de zwevende paperclip zaag je een leuk figuurtje uit, je boort gaatjes, je timmert en schuurt. Doordat je een magneet aan een stokje bevestigt en de paperclip aan een touwtje vastknoopt blijft hij als het ware in de lucht hangen, tádá!

Deinende vlinder/vliegtuigje

Dit werkstukje wordt gemaakt van blik en ijzerdraad, je leert knippen met een latoenschaar en solderen. We zoeken samen naar de juiste balans

Raderbootje

Bij dit werkstukje wordt gezaagd, geschuurd, getimmerd, gemeten en afgetekend. Het bootje kan echt varen door het (schoepen)rad met een elastiekje op te winden en het te water te laten.